torsdag 30 augusti 2012

Hur du tränar din drake av Cressida Cowell

Detta är en dråplig, smått absurd vikingaskröna med mycket brittisk humor, härliga formuleringar och en del spänning. Hicke Hiskelig Halvulk III är arvinge till sin fars vikingastam. Han är liten, klen och inte särskilt fysisk av sig, men något smartare än de andra vikingapojkarna.
Nu ska han och ytterligare nio pojkar försöka bli fullvärdiga medlemmar i stammen genom att klara Draktämjar-provet. Först ska en drake stjälas bland 3000 sovande drakar högt uppe på den farliga Drakklippan, sedan ska draken tämjas för att klara ett antal prov på Tors Dag-torsdagen. Den som misslyckas blir landsförvisad.
Detta är dock inte Hickes enda problem. Hans kusin Snorslödder är stor, stark och stöddig. Snorslödder tycker att han borde vara arvinge till vikingastammen och han gör allt för att göra livet så surt som möjligt för Hicke.

Denna bok finns också inläst av Robert Gustafsson, som läser med stor inlevelse och dramatik och låter varje person tala med egen dialekt när de avfyrar sina repliker. Perfekt att lyssna på i bilen när man ska åka långt! Det finns flera böcker om Hicke och de äventyr han råkar ut för. /Jessica Blohm

Hur du tränar din drake finns också som film: 


Inga kommentarer: