fredag 12 oktober 2012

Ingen du känner av Christina Wahldén

Fatma har precis gått ut åk 9. Hon och hennes familj åker till Turkiet över sommaren för att träffa släkten. Innan de åker ber hennes bästa vän Aida Fatma att lova att inte bli bortgift. Fatma är för sin del inte orolig alls. Hennes föräldrar är moderna människor som aldrig har pratat om något sådant. Förresten skulle farmor aldrig tillåta något som är mot Fatmas vilja. Eller?
Plötsligt en dag säger mamma att de ska köpa en klänning till Fatmas förlovning. Den blivande maken har pappan redan utsett och Fatma får höra att förlovningen är för hennes eget bästa. Hon är uppenbarligen på väg att bli bortgift och övriga familjen stöttar pappans beslut till fullo. Varför bryr sig ingen om att Fatma inte vill? Finns det någon som kan hjälpa henne nu?

Christina Wahldén väljer ofta att skriva om olika brott och har genom åren skrivit engagerat om bl a hedersmord, självmord, folkmord, våldtäkt och nätprostitution. Hon är väl insatt i de ämnen hon behandlar och ofta grundar sig böckerna på verkliga händelser. Inspirationen till böckerna får hon bl a från sitt arbete som kriminaljounalist på Svenska Dagbladet. Böckerna är otroligt viktiga och rekommenderas varmt till alla från ca 12 år och uppåt. /Jessica Blohm       
 

Inga kommentarer: