söndag 12 maj 2013

Rubinröd av Kerstin Gier


Gwendolyn är en helt vanlig 16-årig tjej som bor i ett stort hus i London. Hennes familj är däremot inte vanlig den består av hennes mamma, två syskon, mormor, moster, kusin Charlotte och gammelfaster Maddy. I det stora huset finns också Mr Bernhard, familjens butler tror Leslie Gwendolyns bästa vän, men Gwendolyn vet inte riktigt vem han är…  

Men det är mer som är ovanligt, familjen bär nämligen på en gen som gör att de kan resa i tiden. Alla i familjen ärver inte genen men alla är säkra på att kusin Charlotte har gjort det så nu väntar de på att hon ska göra sin första tidsresa. En dag när Gwendolyn ska gå till affären för att köpa karameller åt gammelfaster Maddy blir hon plötsligt yr och allt blir suddigt. När Gwendolyn ser klart igen befinner hon sig på samma gata men i annan tid, det är alltså hon som bär på genen inte Charlotte. Gwendolyn är snart indragen i hemliga planer och mystiska intriger. Gideon, den andra tidsresenären, som är några år äldre, ursnygg men en överlägsen stropp ska ledsaga henne när de gör sina tidssprång. Hur ska Gwendolyn kunna göra sina tidsprång med honom?

Rubinröd innehåller lite fantasy, spänning, humor, kärlek och historia blandat med vår nutid. På baksidan har förlaget skrivit ”Romeo & Julia, Bella & Edward och nu Gideon & Gwendolyn förbjuden, förförisk och oemotståndlig kärlek!” Jämförelsen med Romeo & Julia och Twilightparet Bella & Edward stämmer inte riktigt för mig men vem vet det kanske blir så i de kommande böckerna Safirblå och Smaragdgrön. Alla tre böckerna har ju underrubriken Tidlös kärlek!/MariaInga kommentarer:

Skicka en kommentar