onsdag 14 maj 2014

Hemma kanske inte är en plats av Lin Hallberg

Sara är 19 år och går sista året på gymnasiet när hon råkar ut för en olycka som nästan kostar henne livet. När hon ligger där i sjukhussängen tänker hon på sin barndom då hela familjen bodde i Argentina på en estancia (en stor gård). Där var hon lycklig tillsammans med sina vänner och den egna hästen Nube. Sara var åtta år när familjen återvände till Sverige vilket var en katastrof för Sara, hon vantrivdes och ville bara tillbaka till Argentina igen. Varför kunde de inte stanna? Varför får hon inga svar av sin mamma?
När Sara får sina försäkringspengar efter olyckan bestämmer hon
sig för att åka tillbaka till Argentina för att bli lycklig igen, träffa sina vänner och kanske få återse Nube. Lever Nube fortfarande? Kommer hon att träffa sina vänner?

Hemma kanske inte är en plats är skriven av Lin Hallberg som skrivit många böcker om hästar. Berättelsen handlar delvis om hästar men framförallt handlar det om att Sara gör både en yttre och inre resa. Sara söker efter sig själv men också efter svaren på alla frågor hon har. Den här boken utspelar sig i Argentina, som jag vet att Lin Hallberg besökt. Där fick hon idén till sin berättelse vilket gör den så intressant men också skrämmande. Läs den! /Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar