onsdag 13 maj 2015

Gangster-Farmor av David Walliams

Varje fredag lämnas Ben hos Farmor, för att föräldrarna ska kunna göra något på egen hand. Oftast går de på live-sändningen av Let´s dance. Tyvärr hatar Ben att vara hos Farmor. Hon stinker kål, lagar oätlig mat, pruttar hela tiden och vill bara spela Alfapet. Dessutom måste Ben gå och lägga sig mycket tidigare än vanligt.


Fast å andra sidan är det inte särskilt roligt hemma heller. Hans föräldrar vill att han satsa på att bli proffsdansare, något som de själva drömde om som unga. Ben är intresserad av rörmokeri, men det duger inte åt föräldrarna.


En dag råkar Ben hitta en kakburk fylld med smycken och diamanter hemma hos Farmor. Genast blir Farmor betydligt mer intressant. Det visar sig att hon i sin ungdom var den berömda gangster-tjuven Svarta Katten. Det finns en juvel som hon aldrig lyckades stjäla. Kanske kan Ben hjälpa henne?

Detta är en både rolig, sorglig och tänkvärd bok med ett större djup än vad omslaget signalerar. Prutt-humorn är lite på gränsen för min smak, men så det är ju inte heller vuxna som är bokens målgrupp. /Jessica BlohmInga kommentarer: