måndag 7 december 2015

Katthämtningen av Camilla Ceder

KatthämtningenSallys högsta önskan är en egen katt eller hund. Men det kommer hon aldrig att få eftersom hennes pappa är allergisk mot pälsdjur. Istället föreslår Sallys föräldrar att hon ska få ett akvarium. Eller ett terrarium. Men det går ju inte att gosa med fiskar, grodor eller ödlor! 
Sally förstår att hon måste ta saken i egna händer. En katt skulle ju faktiskt kunna bo på hennes balkong, när hon tänker efter. Tillsammans med kompisen Sofia ger sig Sally av på jakt efter en lämplig katt. Vilken tur att det finns en kattunge i grannbyn som bortskänkes. Frågan är ju bara hur tjejerna ska kunna hämta katten alldeles själva, utan att föräldrarna märker något?

Det här är tredje fristående delen om Sally och hennes längtan efter ett eget gosigt djur med päls. Många barn får av olika anledningar inga egna djur, och då kan det vara skönt att veta att man inte är ensam om att inte få sin önskan uppfylld. Historien är charmig och lättläst. De första delarna heter Djurfiket och Valpspaning. Böckerna är rikligt illustrerade av Sanna Mander. / Jessica Blohm


Inga kommentarer: