fredag 11 augusti 2017

Som eld av Sara Lövestam

Anna och hennes pappa är, som alla somrar, på väg till stugan på skärgårdsön, deras paradis. Ingen annan tycker nog att det är ett paradis för stugan är liten och behöver renoveras men Annas pappa orkar inte ta tag i det. För Louise (Lollo) är det första gången som hon åker med skärgårdsbåten ut till ön där hennes föräldrar köpt ett stort lyxigt hus för flera miljoner. Lollo är säker på att det här kommer bli sommarens värsta vecka och är ilsken på föräldrarna som tvingat med henne.

Anna och Lollo träffas på bryggan… Varför gick Lollo hit? Varför gav hon Anna bensintanken och varför följde hon med ut i båten? Lollo kan inte förklara men ”hon känner fortfarande Annas hand om hennes handled, hennes hukande kroppsställning när hon visade hur man drog snöret. Hon doftade som eld.”

I vartannat kapitel berättar Anna och vartannat berättar Lollo, två upplevelser av samma händelse, två olika världar möts med allt vad det innebär. Kan så olika personer vara förälskade? Vad ska andra tycka i deras omgivning? Som eld av Sara Lövestam har ett poetiskt språk som beskriver miljö och känslor på ett fint sätt. En finstämd bok om kärlek och om att våga vara sig själv! /Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar