tisdag 31 juli 2018

Karta för förälskade & andra vilsna av Johanna Lindbäck

Julia ska som tidigare år tillbringa sommaren i familjens stuga på Dalarö. Tidigare år har Karin, Julias bästis, alltid följt med men i år har hon valt att åka med Astrid till Mallorca. Är inte Karin och Julia vänner längre? Kan det bero på att Julia råkade bli ihop med Isak som Karin hade span på först, för man får väl inte bli ihop med bästisens span? Julia borde vara lycklig eftersom hon är ihop med Isak som både är snygg och snäll men att vara ensam på Dalarö utan Karin gör att Julia förväntar sig att det blir långa tråkiga veckor.

På Dalarö dyker helt plötsligt Rasmus upp, han och hans mamma hyr stugan bredvid Julias. Rasmus tecknar, går till biblioteket och läser böcker, allt det som Julia älskar att göra. Rasmus gör att vistelsen på Dalarö inte alls blir som Julia tänkt sig. Mötet mellan Julia och Rasmus blir början på en sommar där de båda tvingas fatta beslut om vem de vill vara och vad de vill bli.

Karta för förälskade & andra vilsna är en fin och härlig berättelse som utspelar sig under några veckor på sommaren på en skärgårdsö men också i ett bibliotek!

I boken läser Julia och Rasmus Jag ger dig solen av Jandy Nelson som även skrivit Himlen börjar här som jag tipsat om här på bloggen (24 feb 2013) eftersom det är en av de bättre ungdomsböcker jag läst. Båda böckerna finns att låna på våra bibliotek. /Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar