onsdag 17 februari 2021

Jag är ju så jävla easy going av Jenny Jägerfeld

Inga pengar…knappast till mat och absolut inte till nya kläder. Detta för att Joannas föräldrar inte arbetar. Joannas mamma drömmer om att lyckas skriva ytterligare en bok trots att hennes manus blivit refuserade många gånger, inga förlag vill ge ut hennes böcker. Pappan är deprimerad och sitter apatisk framför frågesportprogram på TV.

När det blir så illa att de inte har pengar till Joannas medicin måste hon göra något. Medicinen som hon måste ha för att hålla ihop. Annars blir det som Joanna beskriver det ha ett ”burleskt nöjesfält” i sin hjärna, en ”veritabel freakshow”, ”en experimentell jazzorkester”, ”en djurpark”, ”en t-central i rusningstid” och ”ett analogt twitter”. Man kan också kalla det för ADHD och så länge hon äter sin medicin så är det inget större problem.

Hur ska Joanna få tag i pengar?

Det är då när hon är pank och desperat behöver pengar som hon dras in i farligheter, blir mordhotad men också mitt upp i alltihopa kär i Audrey.

Jag är ju så jävla easy going är en bok med hög fart, snabba vändningar och full av svart humor. Argt, vasst och rakt på sak. Skriven med ett bildspråk med många adjektiv, liknelser och metaforer. Boken håller på att spelas in som film och beräknas vara klar i november 2021. Passa på och läs boken nu innan den blir film, det är den värd. /Maria 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar