söndag 15 april 2012

Extra - En morgon stod hon bara där

En morgon stod hon bara där vid sidan av fotbollsplanen och alla måste ha sett henne. Det är Pim-Pim som pratar med henne först men hon svarar inte, hennes ansikte är liksom tomt när hon ser på Pim-Pim med sina himmelsblå ögon. Flickan är blek som lättmjölk, har udda kläder och hon luktar frukt. Efter sig lämnar hon ”en liten fjäder, alldeles vit och dunig”. Några dagar senare träffas flickan och Pim-Pim igen. När Pim-Pim frågar vad hon heter, tvekar hon som om hon glömt sitt namn ”Ex…tra” säger hon till slut. Pim-Pim blir glad när hon verkar vilja bli hans vän men när Extra börjar i hans klass blir hon vän med alla andra men Pim-Pim är som luft för henne. Varför gör hon så? Vem är hon egentligen?

Pim-Pim måste få veta vem Extra är och han bestämmer sig för att ta reda på det. Då händer det märkliga saker, en konstig katt och en trollkarl med spelkort dyker upp och så blir frökens lilla dotter mycket sjuk. Den här boken är annorlunda men mycket bra och jag tycker bokomslaget är så häftigt.

Böckerna om Extra är en serie i sex delar som utspelar sig under sex månader, en vårtermin. Extra- En morgon stod hon bara där utspelar sig i januari och det har hittills kommit ut två böcker till i serien, Extra - En ängel har landat och Extra - Svart löpare hotar vit dam./Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar