söndag 8 april 2012

Läsare tipsar: Vem är du Johanna? av Lin Hallberg

Omslagsbild: Vem är du Johanna?

Johanna har en mamma i Sverige och en pappa på Island.  Johanna bodde på Island med hästarna, sin underbara farmor och hon levde lyckligt. Men när hon fyllde fem skildes hennes föräldrar då flyttade Johanna och hennes mamma till Sverige. När hon berättade för sina vänner om sin farmor och alla hästar på Island trodde dem inte på henne och snart tynade Johannas minnen från Island bort.
När Johannas älskade sköthäst Kasper måste avlivas blir hon deprimerad och livet går snett. Mitt i allt får hennes farmor en stroke och Johanna åker till Island för att börja om på nytt och träffa farmodern. Till en början längtar hon bara hem och tycker allt är konstigt, men snart börjar hon minnas och får snart tillbaka sitt gamla, isländska jag.

Lin Hallberg kommer med ännu hästbok, som inte kräver att man behöver vara så hästintresserad för att läsa. Lin beskriver allting väl och man känner verkligen empati för Johanna. Vem är du Johanna? är lika bra som Adzerk – den vita hingsten, fast en helt ny historia. Jag hoppas att Lin Hallberg kommer med en till bok snart, för de är verkligen läsvärda! /Agnes 13 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar