tisdag 25 mars 2014

Flyt som en fjäril, stick som ett bi av Elin Nilsson

Miranda går på högstadiet. Det viktigaste i hennes liv är simningen, hon tränar nio gånger i veckan och kämpar om en plats i SM. Det är bara hennes tränare som stöttar Miranda i hennes satsning. Varken hennes bästis eller familj verkar förstå. Bästisen Johanna är mer intresserad av att umgås med sin pojkvän och att skriva på sin blogg. Mirandas föräldrar använder all sin tid och kraft för att få hennes storebror att bryta sitt dataspelberoende. Han har slutat skolan och gör ingenting annat än sitter vid sin dator. Miranda känner sig osynlig hemma trots att det är hon som hjälper till hemma och försöker få föräldrarna att inse vad de gör.

När en ny tjej kommer till simklubben hårdnar konkurrensen om SM-platsen. Kommer Miranda få tävla i SM? Hur blir det med bästisen och familjen?

"Flyt som en fjäril, stick som ett bi handlar om konkurrens och vänskap, om styrka och svaghet och om att satsa allt”. Du behöver inte vara intresserad av simning för att gilla boken för den handlar om så mycket mer, framförallt hur det är att vara tonåring idag. Efter att ha läst Flyt som en fjäril, stick som ett bi läste jag en annan bok. Då hände det märkliga att i boken citerades boxaren Muhammed Ali som lär ha sagt ungefär så här, flyg som en fjäril stick som ett bi. Jag vet inte om Elin Nilsson tänkte på boxaren när hon bestämde sig för titeln men det är en titel som beskriver Miranda och hennes liv bra./Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar