tisdag 1 april 2014

Du och jag av Katarina von Bredow

11-årige Andreas kallas lite retsamt professorn av klasskompisarna, eftersom han är så duktig i skolan. Bland kompisarna har han svårare att hitta sin plats. Mest hänger han med Edvin, som nästan bara pratar om olika dataspel. I klassen finns också Alicia, som han har sällskap med till skolan, men som inte ens tittar åt honom när de är väl är där. Det är som om Alicia är två olika personer - minst! 
En dag förändras allt. Andreas råkar läsa sin pappas SMS "Blir lite sen. Släpp in dig själv, kommer så fort jag kan. Love u". Andreas kan inte släppa SMS:et, utan bestämmer sig för att ta reda på vem som har skickat det och varför. Är inte ens pappa en och samma person hela tiden, vem kan man då lita på? I samma veva får Andreas ett erbjudande av några klasskompisarna, som känns oerhört lockande - och förbjudet...

Jag gillar verkligen den här boken! Den beskriver hur det finns flera sidor av oss människor, både bra och mindre bra, och att det inte alltid är så lätt att vara den man egentligen vill vara - hela tiden. Det är också facinerande att följa händelseutvecklingen som följer med pappas SMS, det är bra driv i boken. Ser fram emot att få fortsätta följa Andreas, Alicia och deras klasskompisar i del två och tre av serien!

Inga kommentarer: