tisdag 3 februari 2015

Nidstången av Åsa Larsson & Ingela Korsell

Nidstången
Berättelsen utspelar sig i Mariefred där de två bröderna Alrik och Viggo blivit familjehemsplacerade hos Laylah och Anders. Det är inte första gången bröderna tvingas flytta till en annan familj. Deras mamma kan inte ta hand om dem. Flytta och byta skola är inte lätt. Om det dessutom finns en stöddig kille i klassen som Simon är det bäddat för bråk.

I staden bor också ett äldre syskonpar, Estrid och Magnar, som vaktar det magiska och hemliga biblioteket under kyrkkullen. Konstiga saker börjar hända, övernaturliga väsen väcks till liv. Estrid och Magnar anar att onda krafter och mörka tider är på gång men också att två krigare ska komma till deras hjälp. När de möter Alrik och Viggo och ser deras halsband med en korpvinge i svart metall blir de förskräckta… det är väl inte dem som är krigarna... två barn?

Redan av bilden på omslaget anar jag att Nidstången är en spännande och otäck bok vilket stämmer. Bilderna i boken gör att det blir ännu mer spännande, otäckt och läskigt. Nidstången är den första delen i fantasyserien Pax som är skriven av Åsa Larsson & Ingela Korsell och illustrerad av Henrik Jonsson. Tio delar kommer det att bli i Paxserien, den andra delen Grimmen är också utgiven. De övriga åtta får vi längta efter ett tag. Nidstången är väldigt bra, läs den! Nu måste jag läsa Grimmen! /Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar