måndag 29 juni 2015

Spring så fort du kan av Sofia Nordin

Läser just nu...

Ante tror att det är bara han som överlevt febern och att alla andra är döda. Han sprang som fort han kunde bort från sin döende mamma, bort från alla andra istället för att hjälpa till. Hur kunde han? I en glänta i skogen, med bara en usel presenning som skydd brottas Ante med hunger, kyla, ensamhet och skammen över att ha lämnat sin mamma.

När helt plötsligt Hedvig och Ella står framför honom glömmer han att han bestämt sig för att fly om en människa skulle dyka upp. Ante vill inte vara ensam längre så han följer med Hedvig och Ella till gården där de bor. Där är det varmt och där finns mat. Men tankarna på mamman och att han flydde kan han inte släppa. 

Ante tänker mycket: Hur ska de klara att leva tillsammans när alla inte vill samma sak? Är det galet att bli kär och tänka på sex när alla människor har dött? Har verkligen alla dött? Och framtiden… Finns den?

Spring så fort du kan är en fristående fortsättning på En sekund i taget som jag tipsat om tidigare. Båda böckerna handlar om överlevnad men Spring så fort du kan handlar också om att vara tonåring och de frågor man funderar över då. Sofia Nordin har skrivit ytterligare en fristående fortsättning, Som om jag vore fantastisk, den ska jag läsa nu och hoppas att den är lika spännande och bra som de andra två. Läs böckerna du också!/Maria


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar