måndag 8 maj 2017

Ett spöke sover över av Mårten Melin (2017)

Ett spöke sover över är den tredje och senaste fristående boken i Mårten Melins lättlästa serie Spöksystrar.

Ett spöke sover över
Böckerna handlar om Nila som just börjat 3:an på en ny skola och hennes kompis Maj som är ett spöke. I denna boken får vi veta att Maj aldrig har sovit över hos en kompis innan så därför ska hon få sova över hos Nila ikväll. Efter att de sett en film där två flickor blir blodsystrar bestämmer de sig för att de också ska bli det. Och då får Nila plötsligt ta del av lite av Majs magiska krafter!


Oftast är böcker som handlar om spöken läskiga och ska försöka skrämma upp läsaren. Men i de här böckerna är spöket Maj ett snällt spöke och ser ut som en vanlig flicka. Nila tycker det är kul att vara med Maj för då händer det alltid roliga saker. Hon och Maj går i samma klass och har blivit bästa vänner. Maj kan göra sig synlig eller osynliga när hon vill och hon har krafter som hon använder på roliga sätt.
 
Böckerna är härliga men också lite knäppa och roliga när ett spöke ska göra vardagliga saker men ändå på sitt helt egna spökaktiga sätt. Det går att läsa böckerna fristående, men man missar en del intressanta saker om man inte läser dem i ordning. Böckerna passar väldigt bra till de som har börjat komma igång med sin läsning och inte vill ha så jätte mycket text.

De andra två böckerna i serien Spöksystrar är: Flickan på kyrkogården och Ett spöke i klassen. /Emilia Balla

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar