måndag 22 maj 2017

Jävla Lucia av Mårten Melin (2013)

Här kommer ännu en mycket bra och spännande bok av Mårten Melin. Som de flesta av hans böcker var detta också en riktig bladvändare för mig! Det var en bra blandning av lite kärlek, spänning, mystiska händelser och en gnutta rysare framåt slutet. 

Martin går i 6an och är superkär i Leena som går i hans klass, men hon tittar knappt ens på honom. Helt oväntat kommer en tjej in i klassrummet, Lucia, och säger att hon ska börja där. Martin märker snabbt att det är något skumt med henne- skumt men ändå coolt på något vis. Hon säger saker och sen händer plötsligt det som hon har sagt! Ännu konstigare är att Martin helt oväntat får ett mail från Lucia och skriver att hon vet att Martin är kär i Leena och hon kommer hjälpa honom. Martin fattar ingenting- Hur kunde Lucia veta att han är kär i Leena? Hur ska Lucia kunna få Leena att bli kär i honom?! Och varför hjälper hon honom bara sådär?? 

En kul men väldigt diskret koppling mellan Mårten Melins två böckerna Jävla Lucia och Jag är Love är att de två tjejerna som är huvudkaraktärer i respektive bok är systrar. /Emilia Balla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar