torsdag 21 mars 2019

Serien Typiskt Tobias av Kerstin L. Hahn (2016-)


De tre första böckerna om 16 årige Tobias är; Sista hållplatsen, Kaos i skallen och Pank och kärOch är lättlästa (eller också snabblästa) böcker. 
Detta är en mysig serie om en varm och snäll kille och som ibland gör bort sig en aning, men inte på alltför pinsamma sätt, utan det ordnar sig alltid. Och som blir kär i sin klasskompis Leila.
I början av varje bok säger Tobias några ord om sig själv, vilket är trevligt och som läsare uppskattar jag det väldigt mycket. I varje bok är han också med om en något mindre pinsam händelse- sådana vardagshändelser som kan hända alla och som man känner igen sig i, inga väldigt stora eller jobbiga saker, men ändå lite besvärligt. Det behöver inte hända mycket i en berättelse för att det ska vara intressant och spännande att fortsätta läsa. Även väldigt snabblästa böcker och vardagsgrejer som händer kan vara roliga att läsa. Jag tycker också det är skönt när ungdomarna i böckerna inte råkar ut för alltför pinsamma eller jobbiga saker.

Ju fler böcker man läser om Tobias desto mer saker händer det i böckerna, och en mysig romans spirar. Men tjockleken förblir desamma. De passar perfekt ifall man vill ha en ytligare storyline som man rätt snabbt kan ta sig igenom.

Att läsa en ”lättläst”, eller som jag mer kallar det snabbläst, bok är väldigt smidigt om man ibland helt enkelt vill ha en bok som snabbt går att läsa. Dessa böcker är inte sämre än tjocka romaner. Så till alla er som vill eller tycker om att läsa tunnare böcker- ta en snabbläst bok, glöm inte av att även de finns! :)

Hur kommer det då att gå för Tobias med sin förälskelse och hur tar han sig ur dessa vardagspinsamheter som händer honom?? //Emilia Balla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar